Tevékenységünk

Kameradaruk üzemeltetésével 1998 óta fogalakozunk. Eredeti „Konzorciumunk“ alapító tagja volt Bánfalvy Tamás, Halla József, Kalmár Katalin is, akiknek ezúton is köszönetet mondunk elévülhetetlen érdemeikért.

2013 januárjától egy szűkített szakmai társulás keretein belül folytatjuk tevékenységünket.  Jelenleg 3 db JimmyJib kategóriába sorolható saját tulajdonú kránt kínálunk teljes szolgáltatás keretében: 

- melyekre videó és „könnyebb kiépítésű” filmes kamera egyaránt felszerelhető. (Speciális igény esetén ennél több JimmyJib típusú kránt is ki tudunk állítani egy időben.) Az általunk diszponált kezelőszemélyzet – a kameraman (operatőr) és a krános (technikus), valamint esetenként a fahrtos, - többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Az teljes szolgáltatás aktuális napi díj magában foglalja:

  • az adott krán és annak összes tartozékának egynapi bérleti díját (fahrtsín és fahrtos nélkül)
  • az operatőr és a technikus-krános (összesen két fő) munkabérét 12 óra munkaidőre,
  • a felszerelés Budapesti helyszínre szállítását, üzemeltetését.

FAHRTSÍNT és fahrtost (harmadik embert!) CSAK KÜLÖN IGÉNY ESETÉN –külön díjazás ellenében- VISZÜNK MAGUNKKAL! Lényeges előre tudnunk, hogy a fahrtot milyen hosszban és milyen talajra kell építenünk!

Az aktuális díjakról és rendelkezésre állásunkról elérhetőségeinken érdeklődhet. 

A kameradaruk megrendelése esetén előzetesen a következő információkra van szükségünk: 

  • mi tudható a várható feladatról általában, 
  • előreláthatóan milyen krán hosszra lesz szükség, 
  • a kránra kerülő kamera típusa – indokolt esetben műszaki egyeztetés a „kamera team”-el,
  • a helyszín és annak megközelíthetősége,
  • 230V-os hálózat elérhetősége (annak hiányában bizonyos esetekben elegendő lehet az akkumulátoros üzemmód, vagy külön térítés ellenében aggregátort tudunk biztosítani). 

 Átlagos körülmények esetén a kameradaruk a helyszínre érkezésünktől számított 1 - 1 1/2 órán belül - felszerelt kamerával - teljesen üzemkészek.   A kameradarura felszerelendő kamerát általában a megrendelő biztosítja, de az ettől eltérő igényeket is ki tudjuk elégíteni. Videós alkalmazás esetén - a jobb képi hatás eléréséhez (általában) - ajánlani szoktuk a Nagylátószögű (4.3,- 4.5) videó optikák használatát, melyet külön kérésre, és külön díj ellenében mi is tudunk biztosítani.

 12 órán túli (de 24 órán belüli) munkaidőre az eszközökre nem számolunk fel extra díjat, de a kezelőszemélyzetet a mindenkor aktuális „Túlóradíj“ illeti meg, valamint vidéki munkánál külön szállítási díj kerül felszámításra. Az utazás beleszámít a 12 óra munkaidőbe. Többnapos vidéki munkánál – ahol a napi haza és visszautazás nem megoldható, vagy nem gazdaságos -  a szállás és étkezés biztosítása a megrendelő feladata.

Előzetes szakmai tanácsadással, egyeztetéssel is szívesen állunk rendelkezésre, indokolt esetekben  - leterheltségünktől függően és budapesti helyszínen - ingyenes terepszemlére lehetőség van.