Tevékenységünk

Kameradaruk üzemeltetésével 1998 óta foglalkozunk. Eredeti „Konzorciumunk“  alapító tagjai voltak Bánfalvy Tamás, Halla József, Kalmár Katalin és Major Attila is, akiknek ezúton is köszönetet mondunk elévülhetetlen érdemeikért és önzetlen segítségükért, hogy elindulhattunk ezen a pályán.

Napjainkban már önállóan – külsős kollégákkal „csapatszinten” együttműködve - folytatjuk tevékenységünket.

Jelenleg is több JimmyJib kategóriába sorolható kránt kínálunk teljes szolgáltatás keretében: 

- melyekre videó és „könnyebb kiépítésű” filmes kamera egyaránt felszerelhető. Az általunk diszponált kezelőszemélyzet – a kameraman (operatőr) és a krános (technikus), valamint esetenként a fahrtos, - többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

„Jimmyjib szolgáltatásunk” aktuális napi díja magában foglalja:

  • az adott krán és annak összes tartozékának egy napi bérleti díját (fahrtsín és fahrtos nélkül)
  • az operatőr és a technikus-krános (max. 2 fő) munkabérét 12 óra munkaidőre,
  • a felszerelés Budapesti helyszínre szállítását, üzemeltetését.

(12 órát meghaladó munkaidőre az eszközökre nem számolunk fel extra díjat, de a kezelőszemélyzetet a mindenkor aktuális „Túlóradíj“ illeti meg, valamint vidéki munkánál külön szállítási díj kerül felszámításra. Az utazás beleszámít a 12 óra munkaidőbe. Többnapos vidéki munkánál – ahol a napi haza és visszautazás nem megoldható, vagy nem gazdaságos -  a szállás és étkezés biztosítása a megrendelő feladata.)

A „jimmyjib szolgáltatáson” felül immáron lassan 15 éves szakmai tapasztalattal és rutinnal  - és mondhatni az országban egyedülállóan - vállaljuk a jimmyjibnél  komolyabb felépítésű, nagyobb méretű teleszkópos kránok  (SuperTechno 30 , Scorpio 45, MovieBird 52…) kezelését, üzemeltetését elsősorban televíziós alkalmazásokban. Bár az említett típusú kameradarukat nem mi tulajdonoljuk, ennek ellenére a szakmai tanácsadástól akár a teljes lebonyolításig tudunk segíteni. Fontos tudni, hogy ezen kránok külsős partnerektől történő megrendelése, szállítása, beüzemelése és használata jóval komolyabb szervezést és körültekintést igényel mint a jimmyjib típusú kameradaruk esetén!       

A kameradaruk végleges megrendelése előtt a következő információkra van szükségünk: 

  • mi tudható a várható feladatról általában (külsőben, belsőben, nappal, éjszaka…)  
  • előreláthatóan milyen krán hosszra lesz szükség, 
  • a kránra kerülő kamera típusa – indokolt esetben műszaki egyeztetés a „kamera team”-el,
  • a helyszín és annak megközelíthetősége,
  • 230V-os hálózat elérhetősége (annak hiányában bizonyos esetekben elegendő lehet az akkumulátoros üzemmód, illetve a megrendelőnek aggregátorról kell gondoskodnia).
  • szeretnék-e sínre rakni a kránt vagy sem, 

 Átlagos körülmények esetén a jimmyjib típusú kameradaruk a helyszínre érkezésünktől számított 1 - 1 1/2 órán belül - felszerelt kamerával - teljesen üzemkészek. A teleszkópos kránok üzembe helyezésének ideje nagyban függ a feladattól, helyszíntől, felvételre kész lehet akár egy óra alatt is, de bizonyos esetekben akár 4-6 órát is igénybe vehet. A kameradarura felszerelendő kamerát minden esetben a megrendelő biztosítja.

 

Előzetes szakmai tanácsadással, egyeztetéssel is szívesen állunk rendelkezésre, indokolt esetekben  - leterheltségünktől függően és budapesti helyszínen - ingyenes terepszemlére is lehetőség van.

Az aktuális díjakról és rendelkezésre állásunkról elérhetőségeinken érdeklődhet.